Meniu
Cosul meu

Echilibrare roți Iași

Imagine

Echilibrare roți

Siguranța și confortul la volan sunt în strânsă legătură cu starea anvelopelor și a roților în ansamblul lor. Astfel, dacă mergeți cu roțile neechilibrate veți ajunge să vă confruntați cu vibrații (la nivelul volanului), care pot fi resimțite la diverse viteze, uzura neregulată și prematură a anvelopelor și, totodată, cu uzura nedorită a suspensiei automobilului.

Nu uitați că o roată neechilibrată scurtează viața sistemelor de rulare, direcție și suspensie. Dacă simțiți vibrații în volan, care încep de regulă de la 80-90 km/h și cresc în amplitudine și/sau frecvență odată cu creșterea vitezei, atunci trebuie să verificați dacă roțile autovehiculului dumneavoastră sunt echilibrate, iar daca vibrațiile sunt resimțite în scaunul șoferului, verificați dacă roțile din spate sunt echilibrate!

Trebuie să știți că un vehicul este echilibrat în mod corespunzător atunci când toate componentele de suspensie sau de direcție sunt fără defecte și când ansamblurile de anvelope sau de roți rulează drept și corect!

Când trebuie să echilibrați roțile?

la apariția unor vibrații în volan;

la fiecare schimbare a anvelopelor;

la repararea unei pene de cauciuc;

la depistarea, de către mecanicul autorizat, a unei uzuri anormale;

Echilibrarea roților este necesară când apare:

dezechilibrul static – acesta se produce atunci când există un punct greu sau ușor în anvelopă.

În acest caz, anvelopa nu se rostogolește uniform și este supusă, împreună cu janta, unei mișcări neregulate în sus și în jos;

dezechilibru dinamic – acesta se produce atunci când există o greutate inegală pe una sau pe ambele laturi ale liniei mediane laterale a ansamblului anvelopă/jantă. În această situație, va apărea o mișcare neregulată dintr-o parte în alta a roților.

Vă așteptăm la sediul nostru din B-dul C. A. Rosetti 8 A, Iași
Programări online
Nu s-a putut repara?
Tot iese?
Nu e bai, îți recomandăm cele mai bune anvelope pentru siguranța ta. Unele le avem pe stocul local, în Iași, altele le aducem în 1-2 zile.
Centrul de conștientizare SafeWheels
Anvelopa de Vară vs. Anvelopa de Iarnă: Alegerea potrivită pentru siguranța pe drum
În fiecare an, odată cu schimbările sezoniere, șoferii se confruntă cu întrebarea esențială: anvelope de vară sau de iarnă? Cu toate că poate părea o decizie simplă, este vital să înțelegem diferențele și să facem alegerea corectă pentru a asigura siguranța pe drumuri.
Alegerea între anvelopele de vară și cele de iarnă depinde de condițiile meteo specifice din regiunea în care locuiești și de stilul tău de condus. Este important să acorzi atenție siguranței tale și să iei în considerare nevoile mașinii tale. În cele din urmă, o combinație între cele două tipuri de anvelope, utilizate în funcție de sezon, ar putea fi cea mai bună opțiune pentru a asigura siguranța și performanța pe tot parcursul anului.
Află mai mult
Centrul de conștientizare SafeWheels
Schimbarea Anvelopelor: Importanța și Tehnici Eficiente de Depozitare
Schimbarea anvelopelor este un aspect crucial al întreținerii mașinii tale și, de asemenea, o măsură esențială pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. În plus, depozitarea corespunzătoare a anvelopelor este la fel de importantă pentru a asigura că acestea își păstrează performanța și integritatea pe termen lung.
Prin urmare, acordă atenție acestor aspecte importante și investește timpul și efortul necesar pentru a-ți îngriji anvelopele corespunzător. Siguranța ta și a celor din jurul tău pe drumuri depinde în mare măsură de starea și performanța anvelopelor tale.
Află mai mult
Se încarcă...