Meniu
Cosul meu

Presiune cu Azot

Caută anvelope
*Gamă variată de produse și livrare rapidă!
Caută anvelope
căutare jante
Caută jante
Presiune cu Azot

Proiectarea anvelopelor se realizează printr-un proces laborios, prioritară fiind rezistența acestora atât în condiții bune, cât și în condiții vitrege, mii de kilometri. Trebuie avut în vedere că întreținerea acestora joacă un rol important în ceea ce privește perioada de viață a unei anvelope, cât și pentru menținerea confortului și a siguranței pe întreaga durată în care un autoturism se află în mișcare.

Menținerea presiunii corespunzătore a anvelopelor mașinii dumneavoastră este importantă, de aceea vă recomandăm:

să verificați, la intervale regulate de timp sau în momentul în care vă propuneți să faceți un drum lung, dacă presiunea din anvelope este în conformitate cu recomandările producătorului autoturismului (aceste informații pot fi găsite în manual mașinii sau în partea de jos a ușii șoferului);

să apelați la service-uri autorizate pentru verificarea presiunii în anvelope, astfel încât să evitați apariția unor evenimente neplăcute în trafic;

Mai mult, vă recomandăm să optați pentru folosirea AZOTULUI la presiunea anvelopelor deoarece:
Economisiți combustibil și reduceți emisiile de noxe

Moleculele de azot sunt considerabil mai mari decât moleculele de oxigen, astfel încât acestea nu pot pătrunde printre porii din anvelope, rezultând drept beneficiu o pierdere a presiunii mult încetinită. În aceste condiții, folosind Azot, vă asigurați că nu veți rula cu o presiune scăzută în anvelope, fenomen care determină o creștere a rezistenței la înaintare a autoturismului, implicit un consum de combustibil mai mare și emisii de noxe mai mari.

Creșteți gradul de siguranță în trafic

Siguranța pasagerilor este primordială pentru fiecare dintre noi, iar studiile au arătat că 90% din exploziile anvelopelor au la origine presiunea scăzută din interiorul cauciucurilor. În cazul în care presiunea rămâne constantă, ca în situația presurizării cu azot, riscul de rulare cu presiune scăzută și, implicit, riscul de explozie a anvelopei sunt eliminate. Totodată, azotul este un gaz care nu își modifică temperatura, indiferent de temperatura regăsită la nivelul suprafeței de drum sau de fenomenul de frecare a pneului de carosabil, iar presiunea rămâne constantă. În mod normal, în timpul verii, la nivelul suprafeței de rulare se ating temperaturi între 60 și 80 de grade Celsius, care încing pneul și aerul din interiorul său. În cazul azotului, în anvelope temperatura se menține în jurul valorilor de 30 -> 40 de grade Celsius. Astfel, se reduce până aproape de zero riscul unei explozii cauzate de o supraîncălzire a pneurilor.

Creșteți durata de viață a anvelopelor

Menținerea constantă a presiunii corecte în anvelope conduce la îmbunătățirea duratei de viață a pneurilor. Mai exact, anvelopele unui vehicul care au o pierdere de 10% a presiunii, vor avea o durată de viață redusă cu 7%. Totodată, trebuie să știți și că oxigenul aflat în anvelopa umflată cu aer simplu reacționează și atacă stratul de etanșeizare, cordul anvelopei, precum și janta.

Creșteți gradul de confort în timpul rulării

Modul în care se comportă azotul la comprimare determină o amortizare mai bună decât cea oferită de aer, iar denivelările vor fi suportate mai bine de către suspensie. Anvelopele presurizate cu azot oferă și un nivel de zgomot redus, explicația fiind că undele produse de șocuri sunt amortizate mai bine de azot, care transmite unde sonore mai slabe decât aerul. Datorită proprietăților sale, azotul este folosit pe scară largă în competițiile automobilistice și în industria aeronautică. O anvelopă umflată cu aer pierde din presiune de șase ori mai repede decât un pneu presurizat cu azot. Comparativ, o anvelopă umflată cu aer poate pierde până la 0.1 atmosfere/luna, în timp ce o anvelopă presurizată cu azot pierde 0.1 atmosfere în șase luni.

Presiune cu azot în anvelope

Avantajele folosirii azotului în loc de aer:

prelungește viața cauciucului;

micșorează riscul exploziilor;

crește intervalul de timp la care se face verificarea presiunii într-un service sau la o vulcanizare;

menține presiunea din pneuri aproape constantă, ceea ce micșorează uzura căii de rulare;

încetinește formarea de rugină pe jante datorită lipsei oxigenului;

își menține stabilitatea la variațiile de temperatură;

este indicată și pentru vehiculele care staționează timp îndelungat, cum sunt remorcile sau rulotele;

Presiunea anvelopelor joacă un rol foarte important în ceea ce privește durata de viață a acestora, comportamentul în tipul rulării autovehiculului, precum și siguranța în trafic! Pentru o presiune a anvelopelor optimă, vă sfătuim să folosiți azotul în locul aerului comprimat, iar dacă v-ați convins de faptul că această procedură este cea mai bună pentru siguranța și confortul dumneavoastră, dar și pentru creșterea gradului de fiabilitate a anvelopelor, vă așteptăm la sediul nostru din Bulevardul C.A. Rosetti, nr. 8A.

Important: Vă asigurăm că procedura de umplere cu azot a anvelopei este una foarte simplă - se ridică mașina pe rampă, se scoate aerul din anvelope, iar apoi acestea sunt umplute cu azot.

Vă așteptăm la sediul nostru din B-dul C. A. Rosetti 8 A, Iași
Programări online
Se încarcă...